Info Homepage

Een prima maaltijd in ons restaurant

Prijsvriendelijk eten in de Arcense Herberg.

In het restaurant wordt elke morgen een goed ontbijt geserveerd. De gehele dag kunnen de gasten aanschuiven en hun keuze maken uit een ruim aanbod aan gerechten- smakelijk bereid en zonder tierelantijn op tafel gebracht. Doordat Nrd-Limburg een van de belangrijkste tuinbouwgebieden van ons land is- met als streekspecialiteiten o.a. asperges, aardbeien, champignons en groenten, voert vers de boventoon.  De keuken is elke dag geopend vanaf 11.00 uur tot 20.00 uur. 

 

De voordeligste prijs voor uw overnachting

Boekt u direct bij ons, dan bent u gegarandeerd van de laagste prijs. Direct en zeer snel.

 

Bruin café van ouderwetse gezelligheid.

Bruin café

In het bruine café – waar sinds mensenheugenis alles zijn vaste plaats heeft en waar elke bezoeker zich zal thuis voelen, hangt een sfeer van ouderwetse gezelligheid.

Schijnt het zonnetje, en dat gebeurt in Arcen vaker dan waar ook in ons land, dan is het genieten geblazen op het frontterras of op het tuinterras. Op het tuinterras bestaat de mogelijkheid om te barbequen.

Kasteel Arcen

De huidige voorburcht staat op de plek van een in 1646 verwoeste voorganger (het Nije Huys) en werd in 1653 gebouwd door Marcelis van Gelder, heer van Arcen. Zijn kleinzoon Adolf stichtte in het begin van de 18e eeuw het huidige hoofdgebouw. Boven de poort van de voorburcht prijkt een gebeeldhouwde steen met het alliantiewapen van Gelder-van Lützenrode. Een van elders overgebrachte steen met het alliantiewapen van Gelder-van Nesselrode bevindt zich aan de zuidzijde van het plein. Het kasteel is van baksteen behalve bij de omlijsting van de hoofdingang, die uit natuursteen bestaat. Het hoofdgebouw had aanvankelijk op de Franse manier twee vooruitspringende zijvleugels, maar die aan de noordzijde is na een brand in de 19e eeuw gesloopt.

Het huidige kasteel bevindt zich in goede staat, sinds het onderdeel uitmaakt van de Kasteeltuinen van Arcen. Van de burcht die aan het thans bestaande kasteel vooraf ging is vrijwel niets meer over. De restanten ervan bevinden zich ten westen van het huidige kasteel, iets ten noorden van de Wymarse Molen, een gerestaureerde watermolen die, behalve in de wintermaanden, te bezichtigen is.