Arcen en Omgeving

Arcen en omgeving

Uitvalsbasis

Ieder mens heeft zo z’n eigen ideeën over vakantievieren en vrijetijdsbesteding. Door zijn ligging – in het hart van het Noord-Limburgse land – past de ,,Arcense Herberg” perfect in elke formule en is hij de ideale uitvalsbasis voor een “elk wat wils” -verblijf.

Wandelen, fietsen

Aan de overkant van de weg begint een prachtig bos met wandel- en fietspaden en de nationale parken De Hamert en de Maasduinen liggen op een steenworp afstand. Op een paar meter beginnen de uitlopers van het duitse “Reichswald”, een magistraal bosgebied dat uitnodigt voor een verder reikende fietstocht of een uitstapje met de auto.

Oude steden

Steden en stadjes als Straelen, Geldern, Kevelaer Xanten en Kleve laten volop genieten. Gezellig winkelen. Venlo – met op zaterdag een levendige markt – ligt op een autokwartiertje afstand en ook de lichtstad Eindhoven, het mondaine Düsseldorf en de zijdestad Krefeld zijn goed bereikbaar via de autoweg.

Thermaalbad en Kuurbaden, Arcen

De heilzame werking van kuurbaden kan ondergaan worden in het vlakbij gelegen thermaalbad Arcen. www.thermaalbad.nl

Kasteeltuinen

Op vijf minuten lopen van de “Arcense Herberg” ligt het internationaal befaamde tuinencomplex “Kasteeltuinen” dat in elk seizoen weet te boeien. www.kasteeltuinen.nl

Proeven

Ook een bezoekje waard is de Hertog Jan bierbrouwerij van Arcen, bakermat van de vermaarde en door kenners hooggewaardeerde “Hertog Jan” bieren. www.hertogjan.nl Voor de liefhebbers van jenevers en likeuren is een bezoek aan de authentieke watermolen de “Ijsvogel” www.ijsvogel.com ook mogelijk. Na een grondige restauratie wordt hier weer graan gemalen en jenevers en likeuren gestookt.

Hengelsport

Arcen bezit prachtige viswaters in haar omringend natuurgebied. Visvergunningen zijn verkrijgbaar in het hotel. Voor meer info zie Hengelsportvereniging ,,De Brasem, Arcen. www.brasem-arcen.vissersweb.nl